Takaisin ylös ↑ Feedcowboy.com

Heli Penttilä Luontaisterapeutti, shiatsuterapeutti, reikihoitaja


Heli Penttilä Luontaisterapeutti, shiatsuterapeutti, reikihoitaja Porin Hyvinvointicenter

Hoitohistoriani alkaa vuodesta 1980, jolloin valmistuin kosmetologiksi. Hoitotyö jäi silloin pelkäksi harrastukseksi. Työskentelin pitkään aivan muilla aloilla ja vapaa-ajalla tein jonkin verran kosmetologin töitä. Ajatus hoitamisesta ammattina ei kuitenkaan jättänyt rauhaan.

Seuraava askel siihen suuntaan oli tutustuminen reiki-energiahoitoon. Reiki teki minuun heti vahvan vaikutuksen ja suoritin 1-tason reikikurssin vuonna 2002 ja 2-tason vuonna 2004. Tässä vaiheessa perustin myös sivutoimisen toiminimen ja minulla oli kodin yhteydessä hoitohuone, jossa tein hoitotyötä. Yhä vahvistui ajatus, että hoitaminen on minun juttuni ja haluan auttaa ihmisiä voimaan paremmin.

Hakeuduin lisäkoulutukseen. Valmistuin vuonna 2010 AK Luontaisterapiaopiston 1,5 vuotta kestäneestä koulutusohjelmasta luontaishoitajaksi. Tämän jälkeen jatkoin vielä samassa opinahjossa vuoden kestäneen erikoistumiskoulutuksen, josta valmistuin shiatsuterapeutiksi 2012. Kokopäiväiseksi yrittäjäksi ja hoitajaksi siirryin jo keväällä 2009, kun löysin Hyvinvointicenterin ja liityin sen mainioon joukkoon.

Perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen perustuva shiatsu vei minut heti mennessään. Oppiminen jatkuu, sillä perinteinen kiinalainen lääketiede on pohjaton kaivo, josta voi ammentaa jatkuvasti lisää tietoa. Jokainen asiakastapaaminenkin antaa aina uutta.

Ihminen on ihmeellinen kokonaisuus, ja on uskomattoman kiehtovaa todeta, kuinka paljon kiinalaiset viisaat ovat tienneet ihmisestä jo tuhat vuotta sitten.

Kiinalaisessa hoitotieteessä minua viehättääkin eniten se, että siinä ihmistä käsitellään kokonaisuutena. Aina pyritään ottamaan huomioon koko paketti, myös elämän olosuhteet sekä henkinen puoli, eikä keskitytä pelkkään fyysiseen oirekeskeiseen käsittelyyn. On mielenkiintoista löytää kahden tai kolmenkin näennäisesti toisistaan riippumattoman oireen taustalta yhteinen tekijä, varsinainen syy, ja suunnitella sitä korjaava hoitokokonaisuus.

Tämän laajan monipuolisuutensa lisäksi kiinalaiset hoidot toimivat erittäin hyvin myös mukavana tapana rentoutua, pysähtyä hetkeksi elämän hälinästä, saada lievitystä lihaskireyksiin ja stressiin sekä vauhtia aineenvaihduntaan. Aina ei tarvitse mennä syvällisyyksiin asti! Tämän päivän elämä on haastavaa ja rankkaa, levotonta ja kiireistä; on ihanaa tarjota asiakkaalle pieni pysähdys, hetki lepoa.

 

Yhteystiedot: 
Heli Penttilä, luontaisterapeutti, shiatsuterapeutti, reikihoitaja Hyvinvointicenter
p. 040 746 5104
heli.penttila(at)hyvinvointicenter.fi

Soita: 040 746 5104

Jaa:

Viimeisimmät julkaisut


ajanvaraus