Takaisin ylös ↑ Feedcowboy.com

Vinyasa jooga 30 Porin Hyvinvointicenter


 

Voit ladata Vinyasajooga sarja osoitteesta: https://sportietown.com/channel/mirja-lamberg

Vinyasa tulee Sankritin kielen sanoista ”nyasa” (asettaa) ja ”vi” (erityisellä tavalla). Vinyasa jooga on joogalaji, jossa hengityksen ja liikkeen yhdistäminen on pääroolissa. Harjoitus etenee dynaamisesti, 30 minuutin aikana 30:llä eri asanalla, joilla vahvistetaan koko kehoa monipuolisesti. Harjoituksen aikaan pyritään vähentämään sekä kehon että mielen ylimääräisiä kireyksiä. Harjoituksia kannattaa tehdä rentoutuneesti ja välttää liikaa yrittämistä.

Harjoituksessa keskitytään hengityksen antamaan rytmiin. Kehon rentoutuessa myös mieli rentoutuu. Kun vinyasa joogaa harrastaa säännöllisesti, voit syventää henkistä ja kokemusta harjoitusten aikana. Kuitenkin ensimmäisenä on tärkeää oppia tekemään asanat oikein ja löytämään niistä itselleen sopivat versiot. Työskentelemällä itsesi kanssa, pääset pikkuhiljaa syvemmälle itseesi ja voit hoitaa henkistä tasapainoasi.

Teethän harjoituksia oman kehosi mahdollisuuksien ja rajoituksien mukaan. Kuuntele herkkiä kehosi lähettämiä viestejä, nauti liikkeestä hymy huulilla ja vältä väkivaltaa itseäsi kohtaan. Vinyasa joogassa on kyse sinusta itsestäsi. Ethän ruokaile juuri ennen harjoitusta, vaan pidä ruokailusta taukoa ainakin 2 tuntia. Pukeudu mukavasti joustaviin vaatteisiin, äläkä harrasta joogaa sairaana.

Tarjoamamme harjoitus sisältää myös 5 tiibetiläistä riittiä, joiden sanotaan olevan ikuisen nuoruuden lähde. Peter Kelder toi viisi riittiä länsimaiden tietoon 1930-luvulla. Hän kuuli tuhansia vuosia vanhoista riiteistä brittiläiseltä everstiltä, joka puolestaan oli oppinut ne tiibetiläisiltä munkeilta. Riitit olivat munkkien terveyden salaisuus. Riitit avaavat kehon energiakeskuksia, eli chakroja. Riitit myös tasaavat energian virtaamista chakroissa. Kun energiakeskukset toimivat moitteettomasti, mieli ja keho ovat tasapainossa. Harjoitukset virkistävät hermojen, rauhasten ja sisäelinten toimintaa. Tuloksena on virkeä ja voimakas olo. Pohjimmiltaan viisi tiibetiläistä riittiä ovat joogaharjoituksia.

Harjoituksessa teemme myös ns. sormijoogaa eli mudria. Sormijooga on kehon, käsien tai sormien asentojen suorittamista, joilla on jonkin asteen vaikutus kehon energioihin, mielialaan ja hengitykseen.

Kurssimuotoisena tai ryhmälle varattuna. 

 

Ohjaaja Mirja Lamberg

 

Jaa:

Viimeisimmät julkaisut


ajanvaraus