Takaisin ylös ↑ Feedcowboy.com

Somaattinen jooga


Somaattinen jooga

On lempeää,tutkivaa ja oivaltavaa joogaa.

Lähtökohtana lempeä, tietoinen asenne. Herättelemme sisäsyntyistä liikettä ,-olemista ja oman kokemuksen kautta oivaltamista- ulkoisen linjauksen sijaan.

Liikumme rauhallisesti tunnustellen syvemmin omia tuntemuksia, jolloin kehotietoisuuus ja itsetuntemus vahvistuvat- samoin yhteys rennompaan ja rauhallisempaan itseen.

Kehon ja mielen ,kehomielen hyvät tottumukset tekevät elämästä helpompaa. Usein vain toistamme itsellemme (ja toisille) huonoja tottumuksia. Oppiminen voi olla myös jonkin tekemättä jättämistä,esim liian jännittämisen jättämistä. Somaattisessa joogassa tutkimme uusia vapaampia tapoja joogata,hengittää ja olla. Oivallukset oman kokemuksen kautta ovat muutoksen sydän. Ulkoinen tieto auttaa välttämään biomekaniikan karikoita mutta yksilöllinen linjaus voi syntyä vain sisältäkäsin.

Somaattinen jooga on lempeää paluuta luonnollisuuteen,irroittatumista huonoista tottumuksista, joille helposti sokeudumme. Virheiden sijaan etsimme mahdollisuuksia.
Oman kehon äänen,
Oman voiman,
Energian vapaan liikkumisen löytämistä.

Käytämme tunnilla apuna myös muiden somaattisten menetelmien keinoja:esim Alexander-tekniikan, Feldenkraisin ja Body Mind Centeringin.

 

Somaattista joogaa ohjaa Sari Mattila

Jaa:

Viimeisimmät julkaisut


ajanvaraus