Takaisin ylös ↑ Feedcowboy.com

Rosen-terapia


Rosen-Metodi


“Sen sijaan että käyttäisimme energiamme tukahduttaaksemme sen mitä olemme, voimme antaa todellisen olemuksemme nousta esiin, näkyville ja tulla tietoiseksi sen monista eri vivahteista”


Marion Rosen, Rosen-menetelmän kehittäjä


Kehomme reagoi erilaisiin tilanteisiin jännittymällä esim. stressiin ja paineeseen, pelkoon ja uhkaan. Jännitys näkyy lihaksistossamme ja hengityksessämme. Monesti kun tilanteet ovat ohitse haluamme vain unohtaa ne ja moni asia ja tunne jää ilmaisematta ja käsittelemättä. Mieli tavallaan unohtaa ne ja jatkaa eteenpäin mutta kehoon ne saattavat jäädä lihasmuistiin erilaisina jännitystiloina.

Ajan kuluessa jännityksestä tulee normaali olotilamme ja saatamme menettää kosketuksen kehoomme. Pitkään jatkuneet jännitykset näkyvät asennossamme ja asenteissamme.

Ne tuntuvat ehkä raskautena ja haluttomuutena sekä kehossa että mielessä.


Rosen hoidossa pääsemme kosketuksiin näiden tunteiden ja kokemusten kanssa. Terapeutin käsien kosketuksen, läsnäolon ja myös sanojen kautta asiakas voi tunnustella omia lihasjännnityksiään ja mitä niiden takana on turvallisessa, sallivassa ja luottamuksellisessa ympäristössä.


Itse hoito kestää noin tunnin. Jokainen hoito on erilainen. Toisinaan se on tarpeeseen tuleva hetki ja mahdollisuus pysähtyä kuuntelemaan itseään ja kehoaan. Ja toisessa ääripäässä se voi olla suuren oivalluksen hetki, kun asiakas tiedostaa jonkin omaa elämää paljon rajoittaneen uskomuksen/jännityksen poistumista kehosta/mielestä.

Hoito tapahtuu hoitopöydällä, ja siinä terapeutti käsittelee jännittyneitä kehon osia. Kosketus voi olla koko kehon alueella tai keskittyä yhteen kohtaan. Käsittely erilaisin kuuntelevin ottein auttaa asiakasta tiedostamaan ja kokemaan omaa kehoaan ja oloaan. Asiakas voi aina sanoittaa ja kertoa miltä mikin tuntuu tai asiakas voi olla hiljaa.


Milloin hoitoon?

Itse sanoisin että mikä tahansa syy on hyvä tulla hoitoon ja eritoten kun

haluat löytää uusia voimavaroja ja mahdollisuuksia

lisätä itsetuntemustasi

kehossa on jännityksiä tai niistä johtuvia kipuja

haluat rentoutua

haluat hengittää syvemmin

tueksi muihin hoitoihin tai toipumiseen

kun elämäntilanne on pysähdyksissä tai sekaisin

kun on kiire ja stressi tai käy ylikierroksilla

Hoidon kesto 60 min 

Hoidon hinta 60 eur

 

Olet aina tervetullut

Rosen-terapiaa meillä tekee 

Sari Ceder

Rosen-terapeutti, hieroja

p. 0400 898 318

sari.ceder(at)hyvinvointicenter.fi

 

Jaa:

Viimeisimmät julkaisut


ajanvaraus