Takaisin ylös ↑ Feedcowboy.com

Kundaliinijooga


KUNDALIINIJOOGA - LÖYDÄ TIE ITSESI LUO

Kundaliinijooga on ikiaikainen jooginen harjoitustekniikka, jota kutsutaan myös tietoisuuden joogaksi. Länsimaihin kundaliinijoogan toi vuonna 1969 Yogi Bhajan, jonka oppien mukaisesti kundaliinijoogan tunnit tänäkin päivänä ohjataan.

Kundaliinijoogatuntiin sisältyy kaikki joogan eri osa-alueet: fyysiset asanat (kehon asennot), rentoutus, meditaatio, mudrat (käsien asennot), bandhat (kehon lukot), hengitysharjoitukset, mantrat, visualisointi ja katseen kohdistaminen.

Kundaliinijoogan harjoituksia (krioja) ja meditaatioita on satoja ellei tuhansia erilaisia, joten jokainen tunti on erilainen, toisinaan lempeän rauhallinen, toisinaan taas sykettä nostava ja lihaskestävyyttä vaativa. Monipuolisuutensa ja kokonaisvaltaisuutensa ansiosta kundaliinijooga antaakin usein voimakkaita ja rikkaita kokemuksia ja sen vaikutukset voivat olla hyvinkin nopeita.

Kundaliinijoogan monista vaikutuksista manittakoon, että se nostattaa tietoisuutta, tasapainottaa tunne-elämää, lievittää stressiä ja parantaa fyysistä hyvinvointia monipuolisesti (vahvistaa hermostoa, kehittää lihaskestävyyttä ja notkeutta ja tasapainottaa hormonitoimintaa). Mutta ennen kaikkea kundaliinijooga auttaa luomaan ja vahvistamaan yhteyttä omaan, todelliseen itseen. Yogi Bhajanin sanoin: “Just. Be. You.”

Tuntien aikana pääset tutustumaan kundaliinijoogan perustekniikoihin ja menetelmiin lempeässä, sallivassa ohjauksessa. Tunnit sopivat niin ensikertalaisille kuin pidempään jooganneille. Voit tulla juuri sellaisena kuin olet.

"In Kundalini Yoga the most important thing is experience. Your experience goes right into your heart. No words can replace that experience." – Yogi Bhajan

 

Jaa:

Viimeisimmät julkaisut


ajanvaraus