Takaisin ylös ↑ Feedcowboy.com

Janita Rostén, Pori Hyvinvointicenter


Olen jo pienestä asti ollut liikunnallinen ihminen. Harrastuksiini on kuulunut erilaisia lajeja, kuten juoksua, tanssia, hiihtoa ja kuntosaliharjoittelua. Liikunta on minulle keino huoltaa kehoa sekä purkaa ja käsitellä tunteitani. Liikkumalla siis huolehdin hyvinvoinnistani.


Valmistuin sosionomiksi (AMK) vuonna 2016. Jo opiskeluaikana kaipasin jotain, josta saisin vastapainoa arjelle. Aloitin ensin pilateksen, jossa huomasin hengityksen ja kehon liikkeen yhdistämisen auttamaan irtautumaan arjesta. Kaipasin kuitenkin jotain syvempää. Aloitin astangajoogan siinä toivossa, että joogasta löytäisin kaipaamani. Astanga vei heti sydämeni - harjoitus oli fyysisesti riittävän haastava, vaati hetkeen keskittymistä ja auttoi hiljentämään mieltä. Astanga oli kaikkea sitä, mitä olin etsinyt.


Astangan ohelle joogaharjoitukseeni ovat tulleet mukaan myös mm. flow-, yin- ja lämpöjooga. Jokainen harjoitus auttaa tutustumaan itseeni syvemmin. Jooga kuuluu päivittäiseen elämääni, niin matolla kuin maton ulkopuolellakin. Joogaharjoituksen jälkeen koen yleensä suurta onnellisuuden ja rauhan tunnetta, jonka pyrin viemään mukanani kotiin. Joogaharjoituksen aikana ei tarvitse miettiä mennyttä tai tulevaa, vaan riittää, että on läsnä.


Koska jooga tuottaa minulle niin paljon hyvää oloa, haluan auttaa muita löytämään joogan ja harjoituksen tuomat mahdollisuudet. Jo sosionomin ammattini kautta ihmisten ohjaaminen on minulle tuttua ja mieleistä puuhaa. Joogaohjaajana saan ohjaamisen lisäksi olla tuottamassa muille joogaajille sitä samaa hyvää oloa, mitä jooga minulle tuottaa. Tunneillani pyrin pitämään kiinni rauhallisesta tunnelmasta, vaikka harjoitus olisikin fyysisesti raskas. Ohjaajana olen utelias, ja haluan oppia enemmän. Minua kiinnostavat filosofia joogan takana sekä joogan fysiologiset ja henkiset vaikutukset ihmiskehoon ja -mieleen.

Opiskelen parhaillaan jooganopettajaksi (ryt200) Villa Mandalassa. On ihanaa syventää tietämystäni joogasta ja ihmiskehosta. Valmistun näillä näkymin jooganopettajaksi syksyllä 2019.


Ohjaan Hyvinvointicenterillä astangaa, slow flowta ja lämpöjoogaa. Tervetuloa tunneilleni!

sp. janita.rosten@gmail.com

 

Jaa:

Viimeisimmät julkaisut


ajanvaraus